Episcopia Europei de Nord vine în ajutorul copiilor basarabeni prin „Darul din cutia de pantofi, 2018”

Episcopul Macarie al Europei de Nord a anunţat la Copenhaga în Duminica a 25-a după Rusalii, care ne-a înfăţişat Pilda samarineanului milostiv, lansarea proiectului „Să ne bucurăm de Nașterea Domnului – Darul din cutia de pantofi, 2018”.

Proiectul reprezintă rodul colaborării dintre Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) al Episcopiei Europei de Nord și Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, informează Eparhia.

Programul filantropic este construit în jurul ideii ca fiecare destinatar al proiectului, în acest caz copiii basarabeni cu posibilități financiar reduse, să primească o cutie de pantofi în care să regăsească diferite surprize: jucării, dulciuri, rechizite, produse de îngrijire corporală, mici articole de îmbrăcăminte etc.

Preasfinţitul Părinte Macarie a vizitat comunitatea parohială din capitala regatului danez, unde a oficiat Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, Părintele Episcop a hirotonit în protoiereu pe preotul Mihai-Marius Hornicar pentru Protopopiatul Ortodox Român de Roskilde-Odense și pe preotul Octavian- Horațiu Mureșan pentru Protopopiatul Ortodox Român de Copenhaga.

Printre participanţii la rugăciune s-a aflat şi distinsa doamnă a cântecului popular bucovinean, Sofia Vicoveanca, ce a susținut în cursul serii de duminică un recital de cântec tradițional și poezie în capitala daneză.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente