Episcopia Europei de Nord vine în ajutorul copiilor basarabeni prin „Darul din cutia de pantofi, 2018”

Episcopul Macarie al Europei de Nord a anunţat la Copenhaga în Duminica a 25-a după Rusalii, care ne-a înfăţişat Pilda samarineanului milostiv, lansarea proiectului „Să ne bucurăm de Nașterea Domnului – Darul din cutia de pantofi, 2018”.

Proiectul reprezintă rodul colaborării dintre Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (CTSM) al Episcopiei Europei de Nord și Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, informează Eparhia.

Programul filantropic este construit în jurul ideii ca fiecare destinatar al proiectului, în acest caz copiii basarabeni cu posibilități financiar reduse, să primească o cutie de pantofi în care să regăsească diferite surprize: jucării, dulciuri, rechizite, produse de îngrijire corporală, mici articole de îmbrăcăminte etc.

Preasfinţitul Părinte Macarie a vizitat comunitatea parohială din capitala regatului danez, unde a oficiat Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, Părintele Episcop a hirotonit în protoiereu pe preotul Mihai-Marius Hornicar pentru Protopopiatul Ortodox Român de Roskilde-Odense și pe preotul Octavian- Horațiu Mureșan pentru Protopopiatul Ortodox Român de Copenhaga.

Printre participanţii la rugăciune s-a aflat şi distinsa doamnă a cântecului popular bucovinean, Sofia Vicoveanca, ce a susținut în cursul serii de duminică un recital de cântec tradițional și poezie în capitala daneză.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…