Unde putem deschide cel mai sigur „depozit” – Episcopul Macarie la Copșa Mică

„Noi deschidem frecvent conturi în bancă, dar cel mai sigur depozit este cel pe care-l deschidem în ceruri, sub forma faptelor bune, care sunt netrecătoare pe care rugina nu le strică și furii nu le sapă și le fură, după cum ni se spune în Evanghelie”, a spus duminică la Copșa Mică Episcopul Macarie.

„Aceste depozite își așteaptă și dobânda, căci Dumnezeu nu rămâne niciodată dator”, a adăugat ierarhul.

Episcopul Macarie se află pentru câteva zile în România, iar duminică a distribuit personal bursele sociale pe luna februarie pentru cei 100 de copii, cu posibilităţi materiale limitate, care participă la programul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului.

Acţiunea a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Ardeleni” din cimitirul ortodox din Mediaș, când Episcopul Macarie a ajuns la Valea Viilor, fiind însoțit de părintele protopop Ioan-Ovidiu Găban și de preoții din regiune.

Copiii selectaţi în program, precum și părinții lor, au servit o masă caldă oferită de Preasfințitul Părinte Macarie, prepararea bucatelor fiind posibilă cu sprijinul comunității parohiale locale.

La Valea Viilor, pe lângă ajutorul de 25 de euro lunar, copiii provenind din familii cu dificultăți financiare pot beneficia de o masă gratuită la cantina bisericii, unde profesori voluntari desfășoară un program de after-school. Profesorii îi ajută pe aceşti copii, după ce au servit o masă caldă, să-și facă temele.

Pentru a sprijini efortul de ajutorare a copiilor cu o situaţie financiară fragilă din regiunea Copșa Mică, donaţiile pot fi efectuate în conturile afişate aici.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente