Episcopia Europei de Nord | Colinde şi rugăciuni pentru familia Simcală

În toate parohiile din Episcopia Europei de Nord colindele de la finalul slujbelor de Crăciun au fost dedicate familiei Smicală care trece prin clipe grele.

Pe lângă colinde, în toată eparhia au fost rostite rugăciuni pentru reîntregirea familiei, în prezent Johan-Mihai și Maria-Alexandra fiind despărțiți de mama lor, medicul Camelia Mihaela Smicală.

În cadrul liturghiei oficiate joi în parohia românească din Copenhaga, Preasfinţitul Părinte Macarie i-a îndemnat pe credincioşi “să fie solidari cu durerea celor marginalizați, străini și însingurați” şi a pomenit în rugăciuni “greu încercata familie Smicală din Finlanda”.

Episcopul Macarie a îndemnat la rugăciune pentru familia Smicală și în pastorala de Crăciun.

„Tot ceea ce vor este să stea împreună și să se întoarcă în țară, însă aceste firești năzuințe nu le sunt îngăduite. Să ne rugăm cu toată osârdia pentru această familie”.

În urmă cu patru ani, statul finlandez i-a luat în custodie pe copiii Cameliei Smicală după ce românca a divorțat de soţul ei violent.

După o perioadă foarte grea, cei doi copii, Maria şi Mihai au fugit din centrele de plasament în care se aflau împotriva voinţei lor, în prezent fiind căutaţi de autorităţile finlandeze.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente