Episcopia de Bălți a donat fructe și alți 20.000 de lei moldovenești pentru două spitale basarabene

Părintele Episcop Antonie a oferit fructe și câte 10.000 de lei moldovenești (2.500 RON) spitalelor din Bălți și din Glodeni. La Bălți sunt 63 de pacienți, iar la Glodeni 66. Începând de marți, orașul Glodeni este în carantină.

Darurile au fost înmânate luni la Bălți și marți la Glodeni. Banii provin din contribuții personale ale clericilor din eparhie și de la o familie din Canada, iar o parte din fructe, respectiv 140 de kilograme de mere, au fost oferite de un basarabean din Soroca.

„În aceste timpuri de încercare pentru întreaga umanitate este nevoie de unitate și solidaritate. Toți trebuie să fim aproape de medicii noștri, adevărați eroi, care-și riscă viața pentru noi”, a declarat episcopul marți la Glodeni.

Părintele Episcop a făcut un apel către oamenii simpli și guvernanți, ca aceștia să respecte munca și sacrificiul medicilor, să renunțe la critici și să-i susțină în aceste momente cruciale pentru întreaga omenire.

Episcopia de Bălți a mai oferit 25.000 lei moldovenești (6.254 ROL) pentru Spitalul Clinic din Bălţi, 5.000 de lei moldovenești (1.033 ROL) pentru Laboratorul Bacteriologic al Centrului de Sănătate Publică din oraș și a donat 400 kg de alimente pentru cei 457 de beneficiari ai Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi.

Foto credit: Facebook / Episcopia de Bălți

Vezi și:

Comentarii Facebook


Știri recente