Cincizeci şi opt de elevi au primit dispozitive electronice din partea Episcopiei Sălajului pentru buna desfăşurare a cursurilor în mediul online. Majoritatea elevilor provin din clasele terminale, însă au fost selectaţi şi copii din mediul primar.
„Faptul că în România, istoria educaţiei se împleteşte cu istoria Bisericii, este o realitate de necontestat, ce nu se oprește la momentul în care singura formă de învățământ incipient era organizată în cadrul mănăstirilor, nici atunci când tot prin grija Bisericii au fost tipărite primele bucoavne sau au fost inființate primele școli superioare”, a declarat pentru Basilica pr. Claudiu Nechita, Consilier Social – Episcopia Sălajului.
Această istorie continuă a fi scrisă și azi prin demersul consistent al Bisericii de a sprijini școala românească de a fi alături de elevi, dascăli și părinți ca unul dintre cei mai importanți parteneri al sistemului de învățământ.
Elevii au fost selectaţi după rezultatele şcolare, având prioritate cei aflaţi într-o situaţie financiară delicată.
„Nădăjduim ca acest dar oferit de Biserică să le fie elevilor de folos în dobândirea luminii științelor și a virtuților creștinești, iar celor cu posibilități materiale un imbold pentru a se implica în demersul atât de nobil de a susține educația”, a mai declarat părintele Claudiu Nechita.
Tabletele însumează 41.450 lei.
Mai multe eparhii din Patriarhia Română au demarat acţiuni similare pentru asigurarea actului educaţional în rândul elevilor cu o situaţie financiară delicată.
Arhiepiscopia Bucureștilor va achiziționa 375 de tablete pentru copii din Ilfov și Prahova, iar Episcopia Devei și Hunedoarei a cumpărat deja 250 de tablete pentru elevii din Hunedoara.
Arhiepiscopia Târgoviștei a donat 145 de tablete, valoarea produselor fiind de 126.000 lei.
În același scop, în Eparhiile Clujului și Romanului se organizează colecte de bani, respectiv, de dispozitive la mâna a doua. Acțiuni similare au loc și în Arhiepiscopia Râmnicului.
Foto credit: Public domain