Emisiuni numismatice BNR dedicate vizitei Papei Francisc

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 30 mai 2019, monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă cu valoarea nominală de 50 de bani din alamă, cu tema „Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România”. 

Aversul celor trei monede prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult romano-catolice care vor fi vizitate de Papa Francisc şi numele localităţilor unde se află acestea.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Papei Francisc şi inscripţiile în arc de cerc ,,VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA”, perioada vizitei ,,31 MAI-2 IUNIE”, deviza acesteia ,,SA MERGEM IMPREUNA!”.

Potrivit BNR, tirajele acestei emisiuni numismatice sunt: 500 de bucăţi pentru moneda din aur, 10.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare și 1.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie.

Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecţionare şi monedele de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente