Emisiune de mărci poştale, în cinstea Regelui Mihai I

Romfilatelia introduce în circulaţie luni, 25 octombrie, emisiunea de mărci poştale omagială Centenarul nașterii Regelui Mihai I, a anunţat instituţia printr-un comunicat de presă.

Emisiunea este alcătuită din două mărci poștale, o coliță nedantelată, un bloc de două timbre dantelate cu două vignete, un plic „prima zi” și două cărți poștale maxime.

„Cele două timbre, ambele cu valoarea de 9 lei, ilustrează portretele Regelui Mihai I din copilărie și tinerețe, iar pe fundal redau imaginea Castelului Peleș din Sinaia. Colița nedantelată prezintă în centru timbrul cu valoarea nominală de 31,50 lei, care redă portretul Regelui Mihai I în uniformă de aviator, timbrul fiind încadrat de stema Regatului României și coroana regală”, se menţionează în comunicat.

Tot în contextul aniversării centenarului naşterii Regelui Mihai I, Banca Naţională a României lansează în aceeaşi zi o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru. Atât replica proof, cât şi emisiunea numismatică cuprind chipul Regelui Mihai I al României.

Regele Mihai I s-a născut în data de 25 octombrie 1921, la Sinaia. A trecut la cele veşnice la vârsta de 96 de ani, în 2017. A fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Sursă foto: Romfilatelia

Comentarii Facebook


Știri recente