Emisiune de mărci poştale, în cinstea Regelui Mihai I

Romfilatelia introduce în circulaţie luni, 25 octombrie, emisiunea de mărci poştale omagială Centenarul nașterii Regelui Mihai I, a anunţat instituţia printr-un comunicat de presă.

Emisiunea este alcătuită din două mărci poștale, o coliță nedantelată, un bloc de două timbre dantelate cu două vignete, un plic „prima zi” și două cărți poștale maxime.

„Cele două timbre, ambele cu valoarea de 9 lei, ilustrează portretele Regelui Mihai I din copilărie și tinerețe, iar pe fundal redau imaginea Castelului Peleș din Sinaia. Colița nedantelată prezintă în centru timbrul cu valoarea nominală de 31,50 lei, care redă portretul Regelui Mihai I în uniformă de aviator, timbrul fiind încadrat de stema Regatului României și coroana regală”, se menţionează în comunicat.

Tot în contextul aniversării centenarului naşterii Regelui Mihai I, Banca Naţională a României lansează în aceeaşi zi o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României și o replică proof după medalia jubiliară Ardealul Nostru. Atât replica proof, cât şi emisiunea numismatică cuprind chipul Regelui Mihai I al României.

Regele Mihai I s-a născut în data de 25 octombrie 1921, la Sinaia. A trecut la cele veşnice la vârsta de 96 de ani, în 2017. A fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Sursă foto: Romfilatelia

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…