Eminescu a fost comemorat la Galați

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 14 iunie a.c. a fost organizat un program pastoral-liturgic și cultural-educațional în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” din Galați.

Evenimentul s-a desfășurat la statuia lui Mihai Eminescu din parcul ce-i poartă numele și a fost prilejuit de împlinirea a 124 de ani de la trecerea poetului național la cele veșnice.

În acest context, un sobor de preoți au oficiat slujba de pomenire, răspunsurile liturgice fiind oferite de corul elevilor Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galați, care, la final, au susținut un microconcert cu interpretări muzicale din opera eminesciană, potrivit edj.ro.

Festivitatea a continuat cu depunerea de flori la statuia lui Mihai Eminescu, după care a fost inaugurată Biblioteca Estivală – inițiativă a Bibliotecii „V.A.Urechia” – bibliotecă ce va oferi gălățenilor accesul la servicii de lectură, informare și recreere într-un spațiu special amenajat în incinta Parcului „Mihai Eminescu”.

Programul zilei a continuat printr-o serie de conferințe, prezentări de carte și recitaluri poetice la sediul central al Bibliotecii „V.A.Urechia”.

Comentarii Facebook


Știri recente