Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova s-au întors la cursuri

Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a fost prezent luni, 12 septembrie 2016,  la deschiderea noului an şcolar la Seminarul Teologic Sfântul Grigorie Teologul din Craiova, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Evenimentul s–a desfăşurat pe platoul din faţa Seminarului, lângă vechea biserică a Mănăstirii Coşuna, ctitoria Banului Stepan din secolul XV.

Slujba de Te Deum, care a deschis festivitatea, a fost oficiată de un sobor format din părinții profesori ai seminarului.

Cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a adresat tinerilor seminaristi binecuvântare arhierească.

Credem că sunteţi pământ bun şi sămânţa despre care s-a vorbit în Evanghelia citită astăzi va cădea pe pământ roditor, iar primele semne le vom descoperi prin rezultatele pe care le veţi obţine în lunile următoare. Dumnezeu să vă binecuvinteze în noul an şcolar şi să vă dăruiască roade bogate celor care se vor evidenţia prin comportament şi sârguinţă la învăţătură, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, obţinute în anul şcolar 2015 – 2016, precum şi cei care s-au remarcat la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale, au fost premiaţi cu diplome şi cărţi.

Comentarii Facebook


Știri recente