Elevii Seminarului Teologic din Dorohoi au purtat dezbateri pe tema modificării Constituției

Elevii de clasa a XII-a de la Seminarul Teologic din Dorohoi au participat recent la o dezbatere cu tema ,,Modificarea Constituției – Da sau Nu?”. Importanța dezbaterii acestei teme este dată de faptul că seminariștii vor participa la vot în cadrul Referendumului pentru revizuirea Constituției.

Prima dezbatere organizată în acest an școlar la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Iacob din Dorohoi a fost prezidată de consilierul educativ al instituției Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț.

Evenimentul a avut loc în Sala de Festivități a Seminarului. Elevii și-au exprimat punctul de vedere în ceea ce privește importanța și consecințele modificării art. 48 alin. 1 din Constituție, care prevede că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”.

În cadrul discuției au fost aduse în vedere argumente pro și contra modificării Constituției. Au fost puse în balanță respectarea tradiției naționale și voința majorității, cu respectarea drepturilor omului și cheltuielile statului pentru organizarea unui referendum.

Acest fel de dezbateri vor continua pe tot parcursul anului școlar, notează site-ul oficial al seminarului dorohoian.

Foto credit: Seminarul Teologic din Dorohoi

Comentarii Facebook


Știri recente