Elevii olimpici premiați la Parohia Teșila I

Proiectul premierii elevilor participanți la olimpiade a prins contur în această duminică la Parohia Teșila I din cadrul Protoieriei Câmpina, județul Prahova. Astfel, după săvârșirea Sfintei Liturghii, 10 elevi din cadrul Grupului Școlar „Carol I” din satul Teșila, comuna Valea Doftanei, participanți la Olimpiada de Religie din lunile martie și aprilie, alături de directorul școlii Vasile Bîtu și doamna profesor Iulia Moise, au fost premiați în lăcașul de cult înaintea tuturor credincioșilor participanți la serviciul religios duminical.

Prin acest gest al premierii elevilor am vrut pe de o parte să îi felicităm și să-i apreciem pentru rezultatele deosebite, iar pe de altă parte să demonstrăm că sunt elevi cu înclinații către studiul religios-educativ și că Biserica se implică în activitățile școlare în mod concret. Momentul premierii elevilor în biserică a fost o surpriză atât pentru olimpici, cât și pentru credincioși pentru că, inițiativa aceasta este o noutate în cadrul parohiei și sperăm să continuăm cu astfel de inițiative care implică momente în strânsă legătură cu viața eclesială. Fiecare elev a primit „Noul Testament cu Psalmi” și volumul „Sfântul închisorilor”, o brățară metanier cu cruce, o cutie cu bomboane și o Diplomă de apreciere ce are ca fundal imaginea bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.

Sper să avem întotdeauna o frumoasă colaborare cu Școala, cu doamna profesor Iulia Moise care m-a invitat de câteva ori la orele de Religie și a venit cu elevii la biserică în zilele de sărbătoare pentru că, religia este nu numai o materie de studiu educativ-religios, ci și un prilej de întâlnire cu Dumnezeu-Cuvântul care ajunge nu numai în mintea, ci și în inima elevului. M-am bucurat că majoritatea elevilor de la Olimpiada de Religie sunt din cuprinsul Parohiei, iar elevul care a reușit obținerea Premiului special pe faza pe țară este unul din tinerii care sunt implicați concret în activitățile parohiei, ne-a declarat părintele Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teșila I, Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente