Elevii merituoși premiați la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin

Aproape 200 de elevi mehedințeni care au obținut premii la concursurile școlare cu tematică religioasă în cursul anului școlar 2014-2015 au fost premiați de către Episcopia Severinului și Strehaiei în cadrul unei întâlniri desfășurate marți, 16 iunie, la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin. Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, le-a acordat elevilor și profesorilor îndrumători diplome și cărți cu conținut religios, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Acțiunea a fost organizată de Sectorul învățământ și tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei, împreună cu inspectorul școlar de religie, prof. Dana Săftoiu. La întâlnirea de marți au participat și părinții elevilor premiați, cei care au sădit în copiii lor dragostea de Dumnezeu și respectul față de semeni.

În fiecare an, sute de copii din Episcopia Severinului și Strehaiei participă la olimpiada de religie, la concursul religios județean `Ucenicii credinței”, la concursul de fotografie sacră `Vârstele luminii” ori la Festivalul oratoric `Sfântul Ioan Gură de Aur”. Aceste competiții cu caracter religios au ca scop atât aprofundarea unui domeniu îndrăgit de elevi, cât și formarea și dezvoltarea unor atitudini pozitive față de școală, prin stimularea imaginației și creativității în procesul de învățare, specifice orientărilor didactice actuale.

Comentarii Facebook


Știri recente