Elevii Liceului Ortodox din Oradea implicați în acțiuni de ecologizare

Sub egida campaniei naționale „Let’s do it, Romania”, privind curățenia generală a mediului înconjurător, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a alăturat acestui demers civic, înscriindu-se în rândul celor 50 de instituții de învățământ din județul Bihor care au participat, sâmbătă, 28 septembrie 2013, la ampla acțiune de voluntariat desfășurată la nivelul întregii țări, după cum ne-a transmis Prof. Alin Oros.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sub atenta îndrumare a domnului profesor Alin Oros, consilier educativ al liceului, și a doamnelor profesoare Florica Popovici și Lavinia Scriminți, echipajul format din 26 de elevi din clasele a VIII-a A și a IX B au făcut curățenie de-a lungul malului drept al Crișului Repede, între podurile Densușianu și Decebal din Oradea. În urma acțiunii, elevii au adunat 13 saci de reziduuri (hârtie, flacoane, ambalaje din plastic etc.), contribuind astfel la păstrarea unui mediu mai curat și fără gunoaie și, totodată, oferind un bun exemplu pentru cei din jur.

Comunitatea Let†™s Do It, World! a pornit de la inițiativa Estoniei, țara care a lansat, în anul 2008, conceptul de curățenie în toată țara, într-o singură zi. După Estonia, și alte țări au preluat ideea, iar acțiunea s-a transformat într-o adevărată mișcare socială, astfel încât în anul 2013 peste 100 de țări organizează o zi a curățeniei generale, în perioada 15 martie – 12 octombrie. În România proiectul se desfășoară începând cu anul 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente