Elevii ieșeni promovează stilul de viață sănătos

Tinerii din cinci licee ieșene au organizat, ieri, 21 aprilie 2013, un marș pentru promovarea unui stil de viață sănătos. Ei au împărțit pliante oamenilor și le-au vorbit despre cum să trăiască sănătos. Marșul face parte din proiectul „Informează-te și acționează”, potrivit Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Parohia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Iași, care aparține de Protopopiatul Iași 2, în colaborare cu elevi de la mai multe licee ieșene, a organizat ieri un marș pentru promovarea unui stil de viață sănătos, prin alimentație sănătoasă și practicarea activităților sportive. Marșul a durat două ore și s-a desfășurat pe traseul Catedrala mitropolitană din Iași – bulevardul Ștefan cel Mare – Palatul Culturii – Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Iași. După cum ne-a relatat Petronela Barb, asistentul social al parohiei „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, la marș au participat elevi și profesori de la Colegiul Național Iași, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, de la Colegiul Economic Administrativ din Iași și de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturza” din Iași, reprezentanți ai instituțiilor partenere, voluntari și membri ai echipei de proiect. „Participanții la marș s-au bucurat de o vreme frumoasă. Ei au împărțit pliante ieșenilor pentru a-i informa referitor la stilul de viață sănătos, la alimentația sănătoasă și la importanța sportului în viața noastră”, a spus asistentul Petronela Barb.

Proiectul „Informează-te și acționează” este finanțat prin programul Uniunii Europene „Tineret în Acțiune”, Sub-acțiunea 5.1. – „Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret”, fiind implementat în perioada 1 februarie-30 iunie 2013. În perioada următoare vor fi organizate cinci campanii în fiecare dintre liceele partenere. „Aceste campanii vor fi puse în practică de membrii grupurilor de suport din fiecare liceu, pentru ca mesajul transmis de la elev la elev sa fie mai bine primit. În luna mai a acestui an, proiectul continuă prin desfășurarea unor competiții sportive între cele cinci licee partenere. Principala întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în luna iunie a acestui an”, a declarat pr. Mihai Doroșincă, managerul proiectului, care este și directorul Fundației „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…