Elevi în vizită la Patriarhia Română, în cadrul unui proiect transdisciplinar

Elevii clasei a V-a, „Domnița Ancuța”, a Școlii „Anastasia Popescu” din București, au vizitat marți, 26 februarie, Catedrala patriarhală, Palatul patriarhal, Televiziunea TRINITAS și Tipografia Cărților Bisericești a Patriarhiei Române, informează Ziarul Lumina.

Vizita a avut loc cu ocazia desfășurării proiectului transdisciplinar „Orizontul local”, inițiat de această școală pentru disciplinele limba română, geografie, religie și istorie. Proiectul urmărește lărgirea orizontului de cunoaștere a copiilor prin contactul direct cu valorile care au un rol foarte important în formarea lor sufletească, dar și prin conștientizarea eforturilor depuse de mulți oameni pentru realizarea acestora. Astfel, copiii s-au închinat la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Nectarie Taumaturgul și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena din Catedrala patriarhală. După aceea, au urmărit cu atenție și entuziasm prezentarea ghidului realizată în incinta palatului. Elevii și-au exprimat admirația pentru arhitectură, tablourile reprezentând patriarhii Bisericii Ortodoxe și icoanele Palatului patriarhal.

În studioul TRINITAS TV, elevii au fost captivați de modalitatea de captare, montare și transmitere a informațiilor prezentată de părintele diacon Dumitru Bogdan Bădiță, secretar general de redacție. La tipografie, ei au putut vedea atât pașii necesari tipăririi unei cărți, cât și etapele de tăiere, legare și copertare prin care trece cartea până când aceasta ajunge în librărie și poate fi cumpărată. Cu mare bucurie, copiii au primit în dar la sfârșitul vizitei revista „Chemarea Credinței”, pe care o citesc și ai cărei colaboratori sunt.

Comentarii Facebook


Știri recente