Elevi din cadrul programului Să știi mai multe să fii mai bun la sediul Episcopiei Giurgiului

Prin latura lor comună, Biserica și Școala au fost și trebuie să rămână inseparabile, având în vedere misiunea lor educațională dezvoltată deopotrivă în plan vertical și orizontal, formarea spirituală și intelectuală fiind singurele căi spre realizarea unei personalități complete, capabile de progres real.

Acțiunea celor opt clase ale învățământului primar de la Școala nr. 3 din Municipiul Giurgiu realizată la Sediul Episcopiei Giurgiului este rodul colaborării permanente dintre Sectorul Învățământ și profesorii care au realizat proiectul activităților „Să știi mai multe să fii mai bun”, informează episcopiagiurgiului.ro

De altfel, buna comunicare, dintre cadrele didactice de la diferite Înstituții de învățământ și Episcopie s-a materializat în timp și prin alte acțiuni comune, astfel făcându-se dovada că între Biserică și Școală există o armonie generată în mod egal de scopul comun și calitatea personalului didactic.

Astăzi, 2 aprilie 2013, cei peste 240 de elevi ce au fost prezenți la Centrul Eparhial au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului în Sala de Carte a Muzeului Episcopiei. Aici Preasfinția Sa a felicitat atât pe profesorii participanți cât și pe copiii care au fost foatre încântați de exponatele văzute.

În continuare actitivatea a prevăzut vizitarea celorlalte săli ale muzeului eparhial, Centrul Cultural „Nichifor Crainic”, unde au aflat mai multe despre marea personalitate a cestuia.

De asemenea prin vizita la Centrul pentru Copii și Tineret „Sfântul Ioan Valahul” au aflat mai multe despre Sfânta Liturghie și celelalte Sfinte Taine ale Bisericii și au avut posibilitatea de a împrumuta carti de la biblioteca dotată cu peste 2000 de titluri.

La final, prin purtarea de grijă a Chiriarhului nostru, fiecare elev a primit in dar icoane iar cadrele didactice ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente