Elevi basarabeni în vizită la Centrul eparhial din Roman

Înaltpresfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, i-a primit joi, 9 iulie 2015, la Centrul eparhial Roman, pe elevii Şcolii Gimnaziale din Parohia Manta, Episcopia Basarabiei de Sud. Cei zece copii, oaspeţi, timp de o săptămână, ai Protoieriei Sascut, au fost îndemnaţi de ierarhul de pe scaunul vlădicesc de la Roman să păstreze tradiţiile noastre româneşti şi graiul strămoşesc, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După cum a relatat pr. Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut, şcolarii s-au închinat mai întâi la sfintele odoare din Catedrala arhiepiscopală din Roman. În continuare, tinerii au mers la fabrica de lumânări, la muzeul Centrului eparhial Roman, în Parcul „Melchisedec“ şi la Casa „Veniamin Costachi“.

„La întoarcere spre Sascut, copiii au poposit la Mănăstirea Ciolpani şi apoi la metocul chiriarhal de la Valea Budului, bucurându-se de primirea călduroasă a maicilor de aici“, a menţionat pr. protopop Ioan Negoiţă. Cei zece elevi de la Şcoala Gimnazială Manta sunt prezenţi în România în baza unui protocol de colaborare între Protopopiatul Sascut şi Episcopia Basarabiei de Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente