Elevele Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea premiate la etapa națională a concursului Cultură și spiritualitate românească

În perioada 10-12 mai 2013 s-a desfășurat, la Mănăstirea Putna, în județul Suceava, etapa națională a concursului național interdisciplinar de limba și literatura română și religie Cultură și spiritualitate românească, după cum ne-a preizat Pr. Prof. Radu Rus.

Adresat elevilor de gimnaziu, concursul Cultură și spiritualitate românească își propune să valorifice personalitatea culturală deschisă a elevilor capabili de performanță din învățământul preuniversitar, pasionați de literatură și religie, și are ca obiectiv fundamental promovarea interdisciplinarității, prin identificarea arhetipului literaturii de inspirație sacră și valorificând cunoștințele elevilor despre valorile spirituale românești, cu scopul cultivării respectului față de acestea și a asumării lor în viața personală.

Desfășurat sub genericul Lumea între sacru și profan, concursul a fost organizat, în acest an, pe doua secțiuni, respectiv clasele a V-a și a VI-a, și clasele a VII-a și a VIII-a, cu participarea căștigătorilor etapelor județene, desfășurate în data de 2 martie 2013.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, județul Bihor a fost reprezentat la etapa națională de către două eleve ale Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, respectiv Doris Szabo, din clasa a VI-a A, și Alexandra Danșa, din clasa a VII-a A, pregătite de către doamnele profesoare Codruța Bogoșel și Mirela Rus (limba și literatura română) și Florica Popovici (religie ortodoxă).

Spre marea noastră bucurie, cele două eleve au avut o prestație de excepție, Doris Szabo obținând premiul I, cu 100 de puncte, iar Alexandra Danșa premiul special, cu 85 de puncte. Reușita lor reprezintă încununarea unor strădanii demne de toată lauda pe care, atât elevele, cât și profesoarele care le-au pregătit, le-au depus.

Comentarii Facebook


Știri recente