Eleve românce din regiunea Odesa recită versuri din opera lui Mihai Eminescu

Elevele românce de la școala din Mineailivca, regiunea Odesa, Ucraina, coordonate de profesoara de  Limba română Tatiana Gherdelescu, au marcat ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu printr-un recital de muzică pe versuri scrise de Poetul Național al românilor.

Elevele au cântat câteva romanțe: Vezi, rândunelele se duc, O, mamă, Pe lângă plopii fără soț.

Una dintre ele, Ana-Camelia Gherdelescu, a recitat din poemul Luceafărul.

„Mihai Eminescu ne-a lăsat moștenire o valoroasă operă, iar noi, în semn de mulțumire și recunoștință, în fiecare an, pe data de 15 ianuarie, aducem un omagiu acestui mare poet național, data nașterii poetului fiind aleasă ca Zi a Culturii Naționale”, a scris profesoara pe contul ei de Facebook.

„Mihai Eminescu este mereu actual, căci iubirea trăiește atâta timp cât omenirea încă este sensibilă la frumos.”

Activitatea extrașcolară a avut loc în cabinetul de Limbă și literatura română, care a fost dotat cu echipament IT, mobilier și materiale consumabile printr-un proiect realizat de Asociația cadrelor didactice de etnie română din regiunea Odesa și finanțat de Guvernului României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Școala din Mineailivca (sat care cândva se numea Manja) are clase paralele cu predare în limba ucraineană și în limba română. Instituția de învățământ a luptat doi ani în justiție cu autoritățile locale pentru a-și salva existența.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Tatiana Gherdelescu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente