Educația, șansă la dezvoltare intelectuală și spirituală

În cadrul proiectului „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest” derulat de Fundația World Vision România și Patriarhia Română va avea loc miercuri, 11 martie 2015, un nou eveniment de prezentare și promovare. Acesta se va desfășura în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a autorităților locale din județul Caraș-Severin, a preoților implicați în activitățile catehetice, a cadrelor didactice și a beneficiarilor din cele patru centre educaționale „Alege Școala!” din Episcopia Caransebeșului. Evenimentul va fi moderat de pr. Sorin Lungoci, expert formator în cadrul proiectului pentru regiunea Vest.

„În cadrul acestui proiect derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, ne-am propus să-i ajutăm pe copiii și tinerii din cele trei regiuni de dezvoltare unde ne desfășurăm activitatea să aleagă școala. Acest eveniment de la Caransebeș vine să aducă la cunoștința autorităților locale, comunităților din zonă și publicului larg activitățile ce le-am desfășurat până în prezent în centrele educațional-inovative din Episcopia Caransebeșului. De asemenea, parteneriatul dintre Biserică, școală și comunitate este evidențiat ca promotor pentru tinerii și copiii din aceste comunități pentru ca ei să beneficieze de educație, de o șansă la dezvoltarea lor din punct de vedere intelectual și spiritual”, a declarat pr. dr. Constantin Naclad, manager proiect.

În Episcopia Caransebeșului, în cadrul proiectului „Alege Școala!”, au fost înființate patru centre educaționale la Reșița, Moldova Nouă, Oravița și Caransebeș. Aici se desfășoară activități de tip „Școală după Școală” și „Școala de Duminică” ce vizează menținerea în sistemul educațional și reducerea abandonului școlar pentru aproximativ 150 de copii și tineri.

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 1325 de copii și tineri expuși riscului de abandon școlar, precum și dezvoltarea unor acțiuni prin care 318 persoane să-și reia studiile.

Comentarii Facebook


Știri recente