„Educația – prioritate a Bisericii” la Urziceni: 38.000 lei cheltuiți pentru rechizite școlare și îmbrăcăminte

38.762 lei au fost cheltuiți în Campania socială „Educația – prioritate a Bisericii” derulată la Urziceni. Au fost achiziționate și distribuite rechizite, îmbrăcăminte și manuale pentru disciplina Religie, informează Protopopiatul Urziceni.

Campania „Educația – prioritate a Bisericii” se află la a treia ediție. Scopul acestei acţiuni este de a sprijini copiii din comunităţile parohiale la început de an şcolar. Criteriile de acordare a acestor ajutoare au fost rezultatele meritorii la învăţătură dar şi siţuaţia specială a familiilor din care fac parte.

„Astfel în cele 68 de parohii din Protopopiatul Urziceni, prin strădania şi jertfelnicia preoţilor slujitori dar şi a oamenilor cu suflet mare, 623 de elevi au beneficiat de sprijin material în valoare totală de 38.762 lei”, a declarat Pr. Andrei-Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni.

Demersul social se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate programului eparhial „2018 – Anul familiei creștine” și s-a desfășurat în perioada 3-16 septembrie 2018 cu binecuvântarea Episcopului Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor.

Foto credit: Protopopiatul Urziceni

Comentarii Facebook


Știri recente