„Educația creștină din zilele noastre”- conferință în cadrul manifestărilor Filocalia de la Arad

În Sala Ferdinand a Primăriei Aradului a avut loc joi, 12 mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o conferință susţinută de Cuvioasa Maică Magdalena de la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex (Anglia) în cadrul manifestărilor Filocalia, organizate de Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Primaria Aradului.

Cuvioasa Maică Magdalena a împărtășit celor prezenți faptul că „educatorii profesionişti i-au confirmat părerea că mediul de acasă este cel mai influent pentru un copil. Adolescenții adesea par imuni la influenţele familiei, dar, de fapt, tocmai acestea le formează modul în care vor reacţiona la presiunilor și ispite colegilor. Unele țări permit alegerea școlarizării: școli de stat, școli private, inclusiv cele organizate de Biserică, sau școlarizarea la domiciliu. Nici un sistem nu garantează că elevii săi vor deveni creștini ortodocși credincioși. Aceasta depinde de toate persoanele implicate: directorul, profesorul. Există capcane spirituale în fiecare sistem”.

Tema evenimentului, „Educația creștină din zilele noastre”, a fost în relație directă cu tematica generală a manifestărilor Filocalia. Cele 22 de manifestări care s-au desfășurat până acum în anul 2016, în cadrul Filocaliei, au fost consacrate Anului omagial al educației tineretului ortodox în Patriarhia Ortodoxă Română, subliniază arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial, coordonator de proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…