„Educația creștină a tinerilor pentru misiune” la Bacău

„Educația creștină a tinerilor pentru misiuneˮ  a fost tema întâlnirii lunare a preoților protoieriei Sascut din Bacău. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, marţi, 12 aprilie 2016, la biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Parohia Păncești, preoţii au accentuat: locul și rolul pe care îl au tinerii în Biserică, necesitatea dezvoltării de progrme educaționale și sociale pentru tineri prin intermediul Bisericii, precum și elaborarea unei strategii pastorale de împlinire a misiunii Bisericii în școală.

Lucrarea susținută de părintele Vasile Spiridon de la Parohia Băcioi a stârnit interes în rândul auditoriului, a subliniat pr. Ioan Negoiță, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

 „Mântuitorul Însuși, Sfinții Părinți și Sfânta Biserică au fost în permanență preocupați de nevoile tinerilor și de mântuirea lor. Aceasta s-a întâmplat și pentru faptul că tinerețea are riscurile și pericolele ei, izvorâte chiar din trăsăturile care o caracterizează: impetuozitate, naivitate, curiozitate, forță. Când este mai ispitit omul ca în tinerețe?… Biserica de azi se bucură atunci când un tânăr pășește pragul locașului de cult. Poate că uneori, fără să vrem, pierdem pe tineri din Biserică prin faptul că nu știm să-i chemăm, să-i ascultăm sau să le răspundem la întrebări într-un mod adecvat…. Sfintele Taine îl fac pe tânăr să fie mai responsabil, să-și caute și să-și descopere menirea și vocația lui” , a subliniat părintele.

Întâlnirea din această lună a preoților Protopopiatului Sascut a stat sub auspiciile tematicii propuse de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în contextul declarării anului 2016 ca An Omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente