Editurile Patriarhiei au lansat șase titluri la Târgul de Carte Gaudeamus. Urmează al șaptelea

Editurile Patriarhiei Române au lansat vineri șase titluri la Târgul de Carte Gaudeamus de la București. Duminică este programată încă o lansare.

Primul volum prezentat vineri a fost „30 de scriitori români în exil (1945‑1989)” de Daniela Șontică, volum apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Autoarea este membră a Uniunii Scriitorilor din România și redactor la Ziarul Lumina.

Cartea evocă 30 de scriitori români care au luat calea exilului în perioada comunistă, printre care Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Vintilă Horia, Virgil Ierunca și alții. De asemenea, autoarea discută fenomenul literar din diaspora cu istorici și critici literari români.

Autoarea Daniela Șontică la lansarea cărții „30 de scriitori români în exil (1945‑1989)” la Târgul de Carte Gaudeamus 2022, vineri, 9 decembrie 2022. Foto: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

„Avem o datorie a memoriei, să nu uităm și să completăm literatura română cu ceea ce s‑a scris în altă parte”, a spus profesoara Mihaela Albu, prezentă la lansare.

În continuare, au fost lansate două volume apărute la aceeași editură: al doilea volum al Manualului de Teologie Dogmatică Ortodoxă coordonat de Părintele Profesor Ștefan Buchiu, vicar eparhial onorific, respectiv „Părintele Dumitru Stăniloae, teologul iubirii dumnezeiești”, care reunește 20 de articole și studii despre cel mai mare teolog român al secolului XX.

„Părintele Stăniloae, în toată viața sa și în întreaga sa operă, exprimă și încredințează pe omul de astăzi că Dumnezeu este iubitor, vine în apropierea omului și avem această certitudine și credință că Fiul Său a venit acum 2.000 de ani, S‑a jertfit și ne‑a restaurat, ajutându‑ne să înțelegem taina lui Dumnezeu, din care decurge și taina omului”, a spus Părintele Profesor Ștefan Buchiu.

Lansarea a fost moderată de Părintele Consilier Patriarhal Mihai Hau, directorul Editurilor Patriarhiei Române (foto deschidere articol, dreapta).

Editurile Patriarhiei Române au lansat vineri, 9 decembrie 2022, șase titluri la Târgul de Carte Gaudeamus. În imagine, Părintele Conferențiar Gheorghe Holbea și Părintele Profesor Ștefan Buchiu. Foto: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Tot vineri au mai fost lansate cărțile:

  • „Monahismul, darul atotcuprinzător al Duhului Sfânt” de Arhim. Zaharia Zaharou (Ed. Basilica);
  • „Spovedania lui Dostoievski. Mărturisirea ca eliberare în pagini literare și filocalice” de Mihai Salvan (Ed. Trinitas);
  • „Cimitirul Șerban Vodă Bellu din capitală. Mormintele clericilor și ale altor personalități bisericești și naționale” de Damian Anfile, Nicoleta‑Liliana Dinu, Ionuț‑Daniel Barbu (Ed. Basilica).

Volumele au fost prezentate de Părintele Conferențiar Gheorghe Holbea.

Duminică, la standul Editurilor Patriarhiei Române este programată lansarea lucrării „Drumul spre Marea Unire. Istorisiri ale Centenarului la Radio TRINITAS (2018‑2020)” de Dorin Stănescu (Ed. Trinitas).


Târgul de Carte Gaudeamus este organizat de Radio România și a ajuns în acest an la a 29-a ediție.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente