Editura IBMO: Slujbe de înmormântare, parastase și alte rânduieli pentru cei adormiți în Domnul

La Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă (IBMO) a văzut lumina tiparului volumul „Slujbe de înmormântare, parastase și alte rânduieli pentru cei adormiți în Domnul”.

Răsfoieşte publicaţia!

Prefaţa lucrării este semnată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Purtând grijă de sufletele credincioşilor ei, Biserica se roagă necontenit pentru odihna celor adormiţi în Domnul. Aceste sfinte slujbe au fost adunate în colecţia mare a Molitfelnicului, numit şi Evhologhion sau Evhologhiu, apoi în cărţi aparte, numite, la români, Panihida. Volumul de faţă conţine Slujbele de înmormântare, Parastasele şi alte rânduieli pentru cei adormiţi în Domnul, rânduieli prezentate in extenso, adică fără trimiteri la alte pagini, fapt care facilitează sfinţitului slujitor o rugăciune atentă şi o celebrare corectă”.

„În acest an, 2021, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An comemorativ al celor adormiţi în Domnul, în care se evidenţiază, de asemenea, valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor, a fost alcătuit acest volum practic de către Departamentul Carte de cult al Editurilor Patriarhiei Române, pentru a veni în sprijinul preoţilor, monahilor şi cântăretilor bisericeşti, dar şi al tuturor credincioşilor conştienţi de necesitatea şi folosul rugăciunilor pentru cei adormiti în Domnul, rugăciuni izvorâte din credinţă şi din iubirea care este mai tare decât moartea (cf. Cântarea cântărilor 8:6)”, a subliniat Preafericirea Sa.

Volumul de față poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente