Au apărut Viața, Acatistul și Slujba Sfântului Neofit Cretanul, inclusiv pe notație psaltică

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă au apărut trei cărți de cult dedicate Sfântului Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești. Una dintre ele redă Viaţa şi Acatistul, iar celelate două, Slujba Sfântului, în format text sau cu notație psaltică.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât la finalul anului trecut canonizarea Sfântului Neofit Cretanul și înscrierea sa în calendar, la data de 16 iunie.

Proclamarea canonizării Sfântului Neofit va avea loc duminică, la hramul Catedralei Patriarhale.

Patriarhul Daniel a afirmat despre ierarhul martir că „a fost unul din cei mai harnici și dinamici ierarhi ai Țării Românești și a avut multe asemănări cu Sfântul Antim Ivireanul”.

„S-a spus despre el că a fost un grec mai român decât românii. Și, pentru că i-a apărat împotriva domnitorului fanariot Matei Ghica și s-a opus birurilor exorbitante, a fost otrăvit chiar de medicul său grec și a murit ca martir”, a mai precizat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.


Citește și: Cine a fost Mitropolitul martir Neofit Cretanul


Lucrările pot fi achiziționate prin intermediul site-ului Tipografiei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 0722328939.

Foto credit: cartibisericesti.ro

Comentarii Facebook


Știri recente