Editura Cuvântul Vieții: Un profesor italian lămurește aspecte istorice din viața și cultul Sfântului Nicolae

Cartea „Sfântul Nicolae – viața și cultul”, apărută recent la Editura Cuvântul Vieții, este semnată de Gerardo Cioffari, profesor de istorie la Facultatea de Teologie din Bari, Italia. 

Traducerea lucrării în limba română a fost realizată de Elena Cristina Brăgea.

Ediția de față își propune să lămurească aspecte istorice legate de faptele săvârșite de Sfântul Ierarh Nicolae, care, în secolul trecut, au fost contestate de unii filologi și istorici, precizează autorul în „Introducere la ediția în limba română”.

După cum menționează titlul, cartea conține informații referitoare la viața și cultul Sfântului Nicolae.

Volumul de față însumează 142 de pagini și este structurat în două capitole. Capitolul 1 este intitulat „Viața” și expune atât viața Sfântului cât și unele minuni săvârșite din el.

Capitolul 2, intitulat „Cultul Sfântului Nicolae” lămurește câteva aspecte referitoare la cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae și la cultul format după trecerea lui la viața veșnică.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Basilica.ro  / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente