Editura Cuvântul Vieții: Rugăciunea Domnească explicată de Sfinții Părinți

Editura Cuvântul Vieții a publicat recent un „Florilegiu patristic despre Rugăciunea Tatăl nostru”. Cartea este semnată de Preotul Adrian Agachi.

Autorul a selectat explicații ale Sfinților Părinți pentru fiecare verset și fiecare cuvânt al rugăciunii.

„Textele cuprinse în acest volum se adresează, așadar, tuturor celor care doresc să înțeleagă tainele adânci ale Rugăciunii Domnești, așa cum a mai fost ea numită”, se arată în introducerea lucrării.

„Tatăl nostru” este singura rugăciune lăsată de Mântuitorul Hristos. Aceasta reprezintă modul de adresare al oamenilor către Dumnezeu Tatăl.

„Prin Tatăl nostru se deschide întregului univers o poartă către ceruri, o cale spre adâncirea a ceea ce înseamnă lucrarea dumnezeiască în veșnicie și în lume și, fără îndoială, avem de-a face aici cu o revelare nu doar a ceea ce ar trebui să cerem de la Dumnezeu ci și în privința a ceea ce Dumnezeu își dorește de la fiecare dintre noi”, menționează autorul despre Rugăciunea Domnească.

Cartea începe cu un prim capitol care ajută cititorul să înțeleagă mai bine studiul asupra Rugăciunii Tatăl Nostru, și continuă cu 9 capitole în care este explicată întreaga rugăciune.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente