Editura Cuvântul Vieții a publicat Monografia Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou din București

PS Varlaam Ploieșteanul a prezentat sâmbătă, 12 decembrie 2020, la hramul Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou, prima lucrare dedicată integral bisericii bucureștene de pe Calea Șerban-Vodă.

„Monografia Catedralei «Sfântul Spiridon»-Nou din Bucureşti” a apărut la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Lucrarea este deschisă printr-un Cuvânt înainte semnat de Patriarhul Daniel.

Preafericirea Sa precizează că monografia s-a finalizat abia acum „întrucât s-a dorit să includă detalii cu privire la toate lucrările de conservare, restaurare și înfrumusețare realizate în ultimii ani, precum și la retârnosirea bisericii, pe care am săvârșit-o de sărbătoarea Sfintei Treimi, în data de 17 iunie 2019”.

Monografia urmărește istoria catedralei, începând cu secolul al 17-lea când „Calea Șerban-Vodă era doar un drum de pământ care a fost podit cu bârne mari de stejar de către domnitorul Țării Românești, Radu Șerban (1601-1611)”.

Volumul este ilustrat cu imagini vechi, dar cu și fotografii recente, inclusiv din anul apariției. Sunt prezentate cele mai importante evenimente legate de acest lăcaș de cult, precum întronizarea Patriarhului Justinian Marina, vizite ale unor conducători de Biserici autocefale, resfințiri, etc.

Volumul de față poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Vezi și: Din 18 decembrie ai 35% reducere la cărțile pentru copii

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente