Editura Basilica | Un deceniu de slujire a Bisericii Ortodoxe Române surprins într-un album omagial

Albumul omagial Fidelitate eclsesială și misiune socială. Un deceniu de slujire a Bisericii Ortodoxe Române a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Lucrarea reprezintă o retrospectivă vizuală a celor mai importante evenimente cu caracter eclesial trăite de Biserica Ortodoxă Română în perioada 2007-2017.

Dacă din punct de vedere economic, pentru întreaga lume, anii aceștia au adus profunde transformări sociale ca efecte ale crizei mondiale, putem spune că, privind datele existente în volumul de față, vremurile de suferință au fost binecuvântate de Dumnezeu prin lucrarea susținută a Bisericii, aducând mari semne de speranță, subliniază nota editorială a albumului.

Sintezele prezentate cronologic marchează prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în mijlocul poporului binecredincios și a preoților vrednici, în cadrul sfințirii lăcașurilor de cult, a pelerinajelor, în timpul vizitelor canonice și pastorale efectuate și reflectă dinamismul vieții bisericești din România, o țară majoritar ortodoxă, și din diaspora ortodoxă românească.

Volumul reprezintă rodul unei colaborări între Editurile Patriarhiei Române, Cabinetul Patriarhal, Cancelaria Sfântului Sinod, Ziarul Lumina, Agenția de știri Basilica și Tipografia Cărților Bisericești.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente