Editura Basilica: ‘Lumina Sfintelor icoane și jertfa apărătorilor Ortodoxiei. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2017’

Volumul „Lumina Sfintelor icoane și jertfa apărătorilor Ortodoxiei. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2017” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Lucrarea cuprinde „cuvântările reprezentative ale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, actele de sfințire, pastoralele sinodale și patriarhale, scrisorile irenice transmise de Preafericirea Sa cu ocazia Sărbătorilor Învierii și Nașterii Domnului, mesajele comunicate cu diverse ocazii unor personalități sau instituții, ori rostite în cadrul unor evenimente importante prilejuite de sărbători sau întâlniri publice, condoleanțele transmise oficial, precum și prefețele celor mai importante volume apărute la Editurile Patriarhiei Române”.

Conform notei editoriale apariția „constituie un valoros instrument de lucru și un reper pentru ostenitorii din mass-media bisericească și laică”, „util nu numai pentru teologi, ci și pentru toți cei interesați să cunoască viața și activitatea Bisericii Ortodoxe Române”.

„Totodată, lucrarea ilustrează legăturile tradiționale ale Bisericii Ortodoxe Române cu celelalte Biserici Ortodoxe surori, precum și activitățile de promovare a relațiilor de respect și cooperare intercreștină și interreligioasă”.

În realizarea acestui volum au cooperat Editurile Patriarhiei Române, Cabinetul Patriarhal, Cancelaria Sfântului Sinod, Ziarul Lumina, Agenția de știri Basilica, Tipografia Cărților Bisericești și Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente