Editura Basilica: Enciclica Sfântului și Marelui Sinod

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a fost publicată recent Enciclica Sfântului și Marelui Sinod. Traducerea în limba română a fost efectuată de Aurelian Nicolae Iftimiu.

Acest Sfânt și Mare Sinod nu a formulat dogme sau canoane, dar a reafirmat adevărul că Biserica Ortodoxă este Biserica lui Hristos cea una, sfântă, sobornicească și apostolească, amintește nota editorială a lucrării.

În document se regăseşte şi poziția Bisericii cu privire la familia constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, importanța postului pentru viața creștină și necesitatea misiunii Bisericii Ortodoxe în lumea de azi.

Enciclica Sfântului şi Marelui Sinod – Basilica.ro

În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Cântare de mulţumire înălţăm Dumnezeului închinat în Treime, Celui Care ne-a învrednicit să ne întâlnim împreună în zilele Cincizecimii în insula Creta, cea sfinţită de Apostolul Neamurilor, Pavel, şi de ucenicul său, Tit, „adevăratul fiu după credinţa cea de obşte” (Tit 1, 4), şi, cu insuflarea…


Lucrarea este structurată în șapte capitole:

  • Biserica: Trupul lui Hristos, chipul Sfintei Treimi;
  • Misiunea Bisericii în lume;
  • Familia: Icoana iubirii lui Hristos față de Biserică;
  • Educația în Hristos;
  • Biserica în fața provocărilor contemporane;
  • Biserica în fața globalizării, a fenomenelor extreme de violență și migrație;
  • Biserica: mărturisire în dialog.

Cartea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea va putea fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente