Editura Basilica: Catedralele din Mitropolia Munteniei și Dobrogei prezentate într-un volum în limba engleză

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul „The Diocesan Cathedrals of the Metropolitanate of Wallachia and Dobruja” redactat în limba engleză.

Lucrarea, bogată în ilustrații, prezintă cititorilor catedralele Arhiepiscopiilor: Tomisului, Târgoviștei, Argeșului și Muscelului, Buzăului și Vrancei, Dunării de Jos și a Episcopiilor: Sloboziei și Călărașilor, Alexandriei și Teleormanului, Giurgiului și Tulcii.

Pentru fiecare lăcaș de cult în parte sunt evidențiate aspecte istorice privind ctitorul, anii construirii, contextul, dar și alte lucruri esențiale care țin de liturgică, pictură sau de stilul arhitectural.

În Cuvântul înainte al lucrării, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a evidențiat că „dincolo de dificultățile actului de construire, dincolo de toate greutățile care s-au ivit de-a lungul timpului, catedralele din România au reprezentat piatra de temelie a mărturisirii credinței poporului român, a iubirii acestuia față de Biserica lui Dumnezeu și o dovadă a respectului și a recunoștinței oamenilor pentru sacrificiul înaintașilor lor”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente