Editura Basilica a publicat un nou studiu de muzicologie bazat pe documente din arhiva Mitropoliei Ungrovlahiei

Lucrarea „Cultura corală bisericească la români: documente din arhiva Mitropoliei Ungrovlahiei (1876-1897)” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române și aparține Pr. Prof. Stelian Ionașcu.

Cuvântul introductiv al cărții este semnat de Pr. Prof. Vasile Stanciu.

„Autorul, în calitatea sa de profesor de Muzică bisericească și Ritual la Facultatea de Teologie Ortodoxă «Justinian Patriarhul» din București, de dirijor principal al Coralei Patriarhiei Române «Nicolae Lungu» și de preot slujitor în Capitală, s-a remarcat printr-o activitate muzicală, didactică și pastorală de cea mai înaltă calitate”, scrie Pr. Vasile Stanciu.

Organizat în două părți, Studia și Documentia, volumul cuprinde date istorice cu privire la pătrunderea muzicii corale în Biserica Ortodoxă Română din toate provinciile și scoate la lumină „documente necercetate și nepublicate până în prezent”.

Documentele „vizează organizarea corurilor din București, regulamente de funcționare, repertorii corale liturgice, date inedite cu privire la activitatea Corului Paraclisului Mitropolitan, participări ale corurilor la diferite hramuri sau festivități, repertoriul laic al corurilor bisericești, școlile de cântăreți, problemele administrative cu care s-a confruntat ș.a.”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente