Ediţia din acest an a colocviului „Întâlnirea cu Duhovnicul” este dedicată pr. Sofian Boghiu

Parintele-Sofian-Boghiu

Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, organizat săptămâna viitoare la Iași și Mănăstirea Neamț, va fi dedicat părintelui Sofian Boghiu.

Ediția din acest an, care se va desfăşura în perioada 13-15 noiembrie, va reuni invitaţi atât din țară, cât și din străinătate, anunţă Doxologia.

Evenimentul va debuta marți, 13 noiembrie 2018, de la ora 17:00, în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului mitropolitan Iași.

La deschidere vor participa: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, dar şi ucenici ai părintelui Sofian.

Până în prezent, la ediţiile precedente au fost evocate chipurile duhovniceşti ale părinţilor: Paisie Olaru şi Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria, Sfântul Paisie Aghioritul, Dionisie Ignat de la Chilia Colciu – Sfânta Mănăstire Vatoped și Sofronie Saharov de la Essex.

Detalii despre programul complet al celor trei zile, precum și despre invitații și vorbitorii din acest an ai Colocviului „Întâlnirea cu Duhovnicul” puteți afla accesând site-ul oficial al colocviului.

Manifestarea academică este organizată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…