Ședința preoților din Protopopiatul Sevilla – Spania

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, s-a desfășurat, joi, 31 mai 2012, ședința preoților din Protopopiatul Sevilla. Tema propusă a fost „Taina Sfântului Maslu și îngrijirea bolnavilor”, informează site-ul episcopiaspanieiportugaliei.es.

Lucrările au fost prezidate de către părintele protopop Ioan Poștoi de la Parohia „Sfântul Dimitrie Basarabov” din Sevilla, participând următorii preoți din cadrul protoieriei: părintele Florin Petruț de la Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Almeria, care a susținut un material referitor la tema propusă, părintele Ioan Drăghicescu de la Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Motril, părintele Dimitrie-Mugurel Onica din Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Malaga, pr. Gheorghe Baciu de la Parohia „Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț” din Cadiz, pr. Gheorghe Văduva de la Parohia „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” din Huelva, pr. Sorin Teodor Munteanu de la Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia” din Cordoba.

După susținerea propriu-zisă a conferinței despre Taina Sfantului Maslu, s-au lansat discuții pe marginea materialului, după care au fost dezbătute și alte probleme de ordin pastoral-misionar și administrativ, precum vizitarea deținuților români din închisorile din Spania, funcționarea școlilor parohiale sau catehizarea copiilor. De asemenea, s-a vorbit despre administrarea Tainei Sfântului Maslu de obște în fiecare parohie, fiecare preot participant la dezbatere împărtașind din experiența sa în mijlocul parohiei pe care o păstorește.

Comentarii Facebook


Știri recente