Dumnezeu ne iubește și așteaptă să luăm decizia de a ne îndrepta viața – Arhiepiscopul Ciprian

„Să fim încredințați că Dumnezeu ne iubește și așteaptă ca, atunci când păcătuim, să luăm decizia de a ne îndrepta viața și de a reface legătura de comuniune cu El prin rugăciune, prin participarea la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe bisericești”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian.

„Lui Dumnezeu Îi place să fim ascultători, împlinitori ai poruncilor Sale. Dacă din diferite pricini, cu știință sau fără știință, încălcăm voia Lui, să ne străduim să ne întoarcem asemenea fiului risipitor”, a adăugat ierarhul.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a liturghisit în Duminica Fiului Risipitor în biserica Parohiei „Înălțarea Domnului” din Vispeşti.

În omilia duminicală, Părintele Arhiepiscop Ciprian a subliniat necesitatea pocăinței, a schimbării vieții noastre și a întoarcerii spre Dumnezeu.

„Ori de câte ori săvârșește păcatul, omul nu se gândește la Dumnezeu; face abstracție de prezența Părintelui ceresc în viața lui. Momentul acela reprezintă exact atitudinea fiului risipitor din Evanghelie, dorul de ducă sau de aventură, dorul de a pleca în țara îndepărtată a păcatului”.

„Această țară îndepărtată nu trebuie să ne-o imaginăm geografic, pentru că noi, aici și acum, putem să fim departe de Dumnezeu, când lăsăm mintea să călătorească fără rost”, a explicat ierarhul.

Prima atestare a bisericii din satul Vispești datează din anul 1886, când a început construirea ei, în timpul păstoririi Episcopului Inochentie al Buzăului.

După finalizarea lucrărilor de zidire, în data de 8 noiembrie 1896, lăcașul de cult a fost târnosit de către Episcopul Dionisie Climescu.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente