Duminica Sfinților Români la Mănăstirea giurgiuveană Sf.Gheorghe

Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a II-a după Rusalii (a Sfinților Români), ocazie cu care Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la altarul de vara al Manastirii Sfantul Gheorghe din municipiul Giurgiu, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța prezenței Sfinților în Biserică. Prin comuniunea cu Sfinții se realizează, de fapt, comuniunea cu Hristos. Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a accentuat lucrarea deosebită de canonizare a sfinților români, realizată de Biserica Ortodoxă Română.

Sfinții patriei noastre, a arătat ierarhul, au fost plămădiți din evlavia poporului român care, în decursul istoriei, a păstrat un adevărat cult față de înaintașii renumiți prin credința și jertfa lor, față de dascălii de suflet și de credință, din care au răsărit martiri, mărturisitori ai Ortodoxiei pe teritoriul țării noastre și mari trăitori în Hristos din rândurile credincioșilor, cuvioșilor, ierarhilor și preoților a încheiat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente