Duminica Sfinților Români în Parohia Ortodoxă Română din orașul Roskilde, Danemarca

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a participat în zilele de 16-17 iunie 2012, la prăznuirea hramului Parohiei Ortodoxe Române Sfinții Români din orașul Roskilde, Danemarca.

Manifestările duhovnicești au început la Roskilde în ajunul prăznuirii Sfinților Români, sâmbătă 16 iunie 2012, când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu și s-a făcut un popas la izvorul tămăduitor al Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul din apropierea catedralei din Roskilde. La acest izvor, încă de la începuturile creștinismului scandinav, cei care gustau din această apă, prin rugăciunile Sfântului Ioan Botezătorul, erau vindecați de neputințele lor trupești și sufletești. Totodată, împreună cu tinerii Centrului de tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare s-a organizat o vizită la catedrala necropolă a suveranilor danezi și o croazieră în fiordurile din vechea capitală a Danemarcei.

Duminică, 17 iunie 2012, Preasfințitul Episcop Macarie a săvârșit Taina Sfintei Liturghii împreună cu părintele paroh Mihai-Marius Hornicar. În cadrul agapei creștine câțiva copii din școala parohială au cântat la pian și vioară piese din repertoriul clasic. Sărbătoarea hramului a fost încununată de oficierea Botezului pruncii Carina Eliza, întru bucuria întregii comunități euharistice din Roskilde.

Comentarii Facebook


Știri recente