Duminica Sfintei Cruci în parohia clujeană Chiuiești

Mitropolitul Clujului s-a aflat în duminica a 3-a din Postul Mare, numită și Duminica Sfintei Cruci, în parohia clujeană Chiuiești din protopopiatul Dej, unde a săvârșit Sfânta Liturghie și a binecuvântat comunitatea de credicioși. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar după citirea Evangheliei a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța Sfintei Cruci: „Ținând seamă de importanța pe care o are Sfânta Cruce, de faptul că făcându-ne Cruce, punându-ne Crucea pe Biserică, pe casă, la colțurile drumului Îl Mărturisim pe Hristos Dumnezeu nostru, Biserica a așezat în fiecare an mai multe sărbători închinate Sfintei Cruci. Una dintre aceste sărbători este și această duminică de la jumătatea Postului Mare. Sfânta Cruce ne întărește ca să putem duce lupta cea bună până în capăt și sperăm că ajutați de Sfânta Cruce să fim biruitori asupra păcatului și cu bucurie și cu sănătate să ajunge să ne închinăm și Sfintei Învieri a lui Iisus Hristos”.

La final, potrivit Radio Renaşterea, ierarhul a binecuvântat casa parohială, renovată în întregime și i-a acordat părintelui paroh Emanuel Albu, rangul de iconom. De asemenea, pentru activitatea depusă în slujba bisericii, Înaltpreasfințitul Andrei a acordat diplome de aleasă cinstire mai multor persoane.

Biserica din comuna Chiuiești, județul Cluj, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost construita între anii 1991 – 1998, cu ajutorul și prin jertfelnicia bunilor credincioși locali și sub directa îndrumare și supraveghere a preotului Paroh Roșca Ioan. Biserica a fost înfrumusețată cu haina picturii bisericești, în tehnica fresco, de către pictorii Istrate Vasile, din Galați și Bumbu Constantin, din Cășeiu. Lucrările de pictură s-au realizat între anii 1993-1998, cu ajutorul și prin jertfa credincioșilor parohiei.

În data de 22 august 1999, acest Sfânt locaș, a fost sfințit de către ÎPS. Părinte Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului, înconjurat de către un mare sobor de preoți și diaconi, în prezența unui impresionant număr de credincioși din parohie și împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente