Duminica Sf. Cruci la biserica severineană “Cuv. Parascheva”

La sfârșitul săptămânii trecute, două lăcașuri de cult din Mehedinți au primit vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Sâmbătă, 14 martie, ierarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur la mănăstirea Strehaia. Alături de Preasfinția Sa, la jertfa cea tainică a luat parte un sobor de preoți şi diaconi, în frunte cu protoiereul locului, Pr. Gabriel Ursache. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic “Sf. Gheorghe” de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, condus de Arhid. Drd. Mircea Pădureanu.

Și enoriașii parohiei “Cuvioasa Parascheva” din cartierul severinean Schela Nouă s-au bucurat, în Duminica a III-a din Postul Sfintelor Paști, de arhierești binecuvântări. Preasfințitul Nicodim a slujit Liturghia Sf. Vasile cel Mare în biserica parohială, fiind înconjurat de numeroși preoți și diaconi. Credincioșii păstoriți de preacucernicul preot Cosmin Eftimie Necșoiu, dar și cei din municipiu, au luat parte în număr mare la ceremonia euharistică săvârșită la ctitoria lui Iorgu Boștină, un vrednic fiu al comunității, mutat la Domnul.

La finalul slujbei, Arhipăstorul mehedințean le-a vorbit celor de față despre înțelesurile duhovnicești ale Duminicii Sfintei Cruci. În încheiere, părintele paroh Cosmin Eftimie Necșoiu i-a mulțumit ierarhului pentru popasul pastoral care a stârnit multă emoție în sufletele credincioșilor prezenți.

Credincioșii mehedințeni au contribuit și în această duminică la colecta Fondului Central Misionar. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea parohiilor sărace și continuarea programelor social-filantropice ale Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente