Duminica Samarinencei, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat astăzi, 2 iunie 2013, Sf. Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Slujba a debutat la ora 10, iar alături de Înaltpreasfinția sa au slujit preoții Catedralei Mitropolitane, preoți și diaconi ale celor două instituții de învățământ teologic din Municipiu, precum și inspectorul de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon, informează radiorenasterea.ro

După momentul citirii Sfintei Evanghelii, ÎPS Andrei a adresat sutelor de credincioși prezenți un cuvânt de învățătură despre subiectul pericopei de astăzi, pe care Înaltpreasfinția sa l-a numit „apa cea vie”: „Prima Taină, taina intrării în biserică este Botezul, care se săvârșește cu apă, cu Apa Sfințită, iar o altă Taină care ne crește duhovnicește pe parcursul întregii vieți este Sf. Euharistie. Și celelalte Taine își au izvorul în Domnul Iisus Hristos, așa cum ne spune Sf. Ap. Pavel, în Epistola I către Corinteni -toți aceeasi băutură duhovnicească au băut pentru că beau din piatra duhovnicească ce-i urma, iar piatra era Hristos. Acum dacă izvorul de apă vie sunt cele 7 Sfinte Taine, ne putem apropia de izvor oricum? Și răspunsul este că nu ne putem apropia de izvor oricum, ci trebuie să fim pregătiți.”

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului, împreună cu consilierul cultural al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ivanov și cu inspectorul școlar de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon, au împărțit diplome copiilor participanți la diferite concursuri desfășurate la nivelul Patriarhiei Române. Au fost premiați copii care au participat la concursul religios „Urmarea lui Hristos” precum și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox care au obținut premii la diferite concursuri religioase și de meșteșuguri tradiționale.

Comentarii Facebook


Știri recente