Duminica Părinților și Copiilor 2021: Prilej de susținere a familiei creștine

Duminica Părinților și Copiilor se serbează anual în Biserica Ortodoxă Română în prima duminică de după Ziua Copilului (1 Iunie). A fost instituită prin hotărârea nr. 629/12 martie 2009 a Sfântului Sinod cu scopul de a promova importanța familiei în creșterea, formarea și bunăstarea copiilor.

Pentru anul 2020 ierarhii români au hotărât să acorde atenţie pastoraţiei părinților și copiilor, promovând în același timp modele de filantropi ortodocși români.

Hotărârea reprezintă o continuare firească a activităților pe care Biserica Ortodoxă Română le desfășoară pentru familia creștină, pe care Patriarhul Daniel o numește „binecuvântare și icoană a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate”.

„În ultimele decenii, în contextul multor provocări la adresa familiei creștine, Biserica a intensificat activitățile ei privind consolidarea acesteia”, transmite Patriarhul Daniel în mesajul pentru Duminica Părinților și Copiilor din acest an.

„În Patriarhia Română, câțiva ani au fost dedicați familiei și educației”, subliniază Părintele Patriarh.

Lista anilor dedicați familiei și educației copiilor în Patriarhia Română:

  • 2011 – Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii;
  • 2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox;
  • 2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor;
  • 2021 – Anul pastorației românilor din afara României.

O altă zi specială în Patriarhia Română este Duminica migranților români, care este marcată în fiecare an la data de 15 august, dacă aceasta cade duminica, sau în prima duminică de după data de 15 august.

Data a fost aleasă pentru că atunci vin în concediu în țară românii care lucrează peste hotare.

Foto credit: Doxologia.ro / Pr. Benedict Both

Comentarii Facebook


Știri recente