Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Chicago

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit și anul acesta la Chicago. Cinci ierarhi, patruzeci de preoți și diaconi și câteva sute de credincioși ortodocși din zona metropolitană Chicago s-au adunat la Catedrala Ortodoxă Sârbă Învierea Domnului pentru slujba Vecerniei sâmbătă 23 martie 2013. Răspunsurile au fost date de corul Pan-Ortodox din Chicago dirijat de doamna Gordana Trbuhovich în limbile engleză, greacă, slavonă, română și arabă, potrivit romarch.org

IPS Arhiepiscop Nicolae a rostit cuvântul de învățătură despre cinstirea ce se cuvine icoanelor, cinstire bazată pe Întruparea Fiului lui Dumnezeu. Această cinstire este o chemare la sfințenie, chemare împlinită de sfinții Bisericii reprezentați în icoane. IPS Nicolae a vorbit apoi despre rugăciune ca împlinire a Ortodoxiei, a dreptei cinstiri adusă lui Dumnezeu. La sfârșitul slujbei Vecerniei, s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei și Crezul ca și mărturisire comună a dreptei credințe. O procesiune cu sfintele icoane a încheiat această slujbă a Vecerniei săvârșită de clerul și credincioșii ortodocși din Chicago. Alături de IPS Nicolae au participat preoții slujitori și mai mulți credincioși ai Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago.

Duminică 24 martie, în Duminica Ortodoxiei, credincioșii Catedralei Sf. Împărați au avut marea bucurie să primească spre închinare și păstrare în Catedrală o raclă cu moaștele mai multor sfinți ierarhi și martiri ai Bisericii. Racla a fost lucrată în Atelierele Patriarhiei Române.

Luni 25 martie, după Sf. Liturghie a sărbătorii Bunei Vestiri, IPS Arhiepiscop Nicolae a participat la retragerea spirituală a clerului ortodox din zona Chicago. Evenimentul a avut loc mânăstirea sârbească New Gracanica din Grass Lake, IL. IPS Nicolae a prezentat tema „Pastorația bolnavilor. Metode, mijloace, dificultăți pastorale.”

Comentarii Facebook


Știri recente