Duminica Ortodoxiei la Prundu Bârgăului

Peste 3500 de credincioși bistrițeni și din județul Maramureș au participat duminică, 24 martie 2013, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica din Prundu Bârgăului, ocrotită de „Sfântul Nicolae”. Slujba a fost oficiată, de la ora 10:00, de Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, alături de PS Efrem, Episcop de Seleucia, Siria.

Ierarhii au fost așteptați dimineață cu o caleașcă la intrarea în localitate, iar la biserică au fost întâmpinați de credincioși îmbrăcați în costume naționale. După primirea oficială, ierarhii împreună cu ceilalți clerici au săvârșit Sfânta Liturghie. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Efrem, care a vorbit despre semnificația icoanelor în contextul în care prima duminică din Postul Mare celebrează triumful Ortodoxiei și restaurarea cultului icoanelor, potrivit mitropolia-clujului.ro. Cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre drama creștinilor din Siria și a făcut un apel la rugăciune. La rândul său, Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe cei prezenți să devină buni mărturisitori după modelul creștinilor din primele veacuri.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Vasile Turc le-a mulțumit celor doi ierarhi pentru prezență și le-a oferit câte o icoană cu „Sfântul Nicolae”, hramul bisericii, unde au slujit astăzi. Totodată le-a dăruit obiecte tradiționale, specifice zonei. În cadrul Sfintei Liturghii de astăzi, de la Prundu Bârgăului, au fost premiați elevii bistrițeni care au obținut rezultate deosebite la olimpiada de religie și profesorii care i-au pregătit. Pe lângă miile de credincioși prezenți la Liturghia Arhierească de astăzi, au luat parte de la Centrul Eparhial: Vicarul administrativ, Părintele Iustin Tira, Consilierul pe probleme de misiune și protocol, Părintele Arhidiacon Claudiu Grama și Secretarul Eparhial, Valentin Vesa. A participat și protopopul de Bistrița, părintele Alexandru Vidican, preoți din parohiile învecinate, precum și autorități locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente