Duminica Ortodoxiei la Parohia Icoanei din București

Biserica „Icoanei” din Capitală organizează și anul acesta, în preajma Duminicii Ortodoxiei, mai multe evenimente religios-culturale, sub genericul „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”. Bucureștenii sunt așteptați să participe în număr mare la tradiționala procesiune din ajunul primei duminici a Postului Mare, intitulată „Lumina Ortodoxiei”care va avea loc în jurul Parcului Icoanei.

„Evenimentul va începe prin vecernia de sâmbătă seara de la ora 17:00 iar la 18:30 se va pleca în procesiune ieșind din curtea bisericii înconjurând Parcul Icoanei, atât preoții din Protoieria II Capitală și din sectorul 2 cât și credincioșii care vor veni la acest eveniment. De asemenea, va fi un corp de militari care va merge cu torțe aprinse; ca și anii trecuți, este vorba de acel moment numit Lumina Ortodoxiei, cu lumânări aprinse, cu torțe aprinse împrăștiind întunericul nopții. Punctul culminant al manifestării va fi duminică. Sfânta Liturghie se va oficia în curtea bisericii pe o scenă amenajată și apoi vom pleca în procesiune organizată în jurul parcului, ne vom opri în mijlocul parcului unde vom rosti învățătura de credință – Crezul, se va citi rugăciunea de sfințire a icoanelor, vor fi stropite cu agheasmă, urmează un buchet de cântări corale din Postul Mare și apoi întoarcerea în curtea bisericii”, după cum a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ioan Popescu, Parohul Bisericii „Icoanei” din București.

Ca în fiecare an, în Duminica Ortodoxiei, la Biserica Icoanei vor participa numeroși credincioși purtând icoane în mâini.

Manifestarea „Duminica Ortodoxiei. Icoana. Fereastră spre Dumnezeu” se află la cea de-a șasea ediție.

Foto: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente