Duminica Ortodoxiei, la Iași

Sute de credincioși au participat astăzi, 13 martie, în Duminica Ortodoxiei, la Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala mitropolitană din Iași.

Trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul de a ne fi născut ortodocși, într-o țară ortodoxă, le-a spus, printre altele, Înaltpreasfinția Sa, sutelor de credincioși care au participat la Sfânta Liturghie în Catedrală.

„Dumnezeu să ne dăruiască putere a cunoaște, a trăi și a mărturisi dreapta credință. Să ne dea Dumnezeu putere să-i arătăm recunoștință infinită pentru faptul că ne-am născut în familie ortodoxă, am trăit și suntem parte din poporul cel drept credincios a lui Hristos, din această țară”, a mai spus Înaltpreasfinția sa în cuvântul său de învățătură, după cum ne informează Radio TRINITAS

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul bărbătesc ‘Mitropolitul Iosif Naniescu’ al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, dirijat de arhid. Gabriel Nastasă.

Arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente