Duminica Ortodoxiei este sărbătorită în prima duminică a Postului Mare. Este sărbătoarea victoriei iconodulilor asupra iconoclaștilor prin decizia Sinodului VII Ecumenic din anul 787, consfințită de sinodul de la 843. Drept urmare, slujba de prăznuire pomenește restaurarea cinstirii icoanelor în tipicul Bisericii dar și în viața particulară a creștinilor.
„Icoana este fereastră către cer„, spune Sfântul Ioan Damaschin. Se spune că ceea ce Evanghelia înfățișează prin cuvânt, icoana vestește prin imagine. Regăsim în icoane toată istoria mântuirii, precum și mărturia concretă a sfințeniei, la care suntem cu toții, chemați. Ca element nelipsit în practica vieții duhovnicești și călăuză a creștinului în rugăciune, icoana este, astăzi, mai puțin prezentă în viața noastră, iar semnificațiile ei și mai puțin cunoscute. Rostul ei în viața creștinului depășește limitele mijloacelor sensibile prin care se exprimă, devenind prin lucrarea harului, purtătoare de lumină și prezență sfântă. Icoana nu poate lipsi din casa creștinului. Prezența icoanei arată că acea casă este încreștinată, că familia care locuiește acolo este creștină. Icoana din casă este o mărturisire a credinței în Dumnezeu.
În așteptarea acestei duminici, elevii Școlii Parohiale „Sf. Martiri Brâncoveni” au pregătit icoane desenate de ei înșiși, care au fost apoi expuse în biserică sub titlul: Icoana-călăuză în rugăciune. Fiecare copil a primit Diploma „Vestitorii Ortodoxiei„, ca răsplată pentru efortul depus, după cum ne-a precizat Pr. paroh George Cimpoca.
După o săptămână de post, de rugăciune, de slujbe, după necesara spovedanie, unii dintre creștini s-au cuminecat cu Sfintele Taine.
Pe toată perioada Postului Mare, în biserica parohială se săvârșește Liturghia darurilor înainte sfințite.