Duminica orbului din naștere la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

În Duminica a VI-a după Sfintele Paști, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, Sectorul social-filantropic al Centrului eparhial a organizat tradiționala întâlnire cu nevăzătorii din municipiul Galați, prilejuită de lecturarea în această zi a Evangheliei vindecării orbului din naștere.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în Catedrala arhiepiscopală din Galați de către Chiriarhul Dunării de Jos, ÎPS Casian în prezența persoanelor cu dizabilități, (slujba fiind transpusă și în limbaj mimico-gestual) a membrilor Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Galați, și a numeroși credincioși din municipiu.

În cadrul slujbei au fost rostite cereri speciale pentru persoanele cu dizabilități aflate în suferință, iar la momentul liturgic cuvenit au fost împărtășite cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a vorbit despre grija pe care trebuie să o avem față de semenii noștri aflați în suferință, subliniind faptul că aceste persoane au nevoie de noi, de dragostea noastră care să-i mângâie și de ochii noștri care să-i călăuzească.

Dupa încheierea Sfintei Liturghii, membrii asociației au fost binecuvântați de Înaltpreasfinția Sa și au participat la agapa frățească organizată în incinta Centrului eparhial. La final cei prezenți au primit daruri de suflet și pachete cu alimente de primă necesitate.

Asociația Nevăzătorilor din România este organizație nonguvernamentală națională, recunoscută de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008) și este continuatoarea organizației „Societatea Orbilor din România” întemeiată de Regina Elisabeta a României. Asociația reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii țări, fiind recunoscută ca organizație națională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autoritățile publice române, cât și de către organizațiile internaționale ale nevăzătorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente