Duminica Mironosițelor la Catedrala Episcopală din Giula

În Duminica Mironosițelor, astăzi, 19 mai 2013, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala episcopală din Giula, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La slujbă au participat credincioși de diferite vârste, iar la momentul rânduit mai mulți copii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre rolul Femeilor Mironosițe în întâmplările legate de Răstignirea și Învierea Domnului, dar și în Biserica Ortodoxă, în general, care în această Duminică le cinstește în mod deosebit pe toate femeile creștine, pentru virtuțile arătate, misiunea ce o îndeplinesc în familie, Biserică și societate și jertfelnicia lor, dând citire, cu acest prilej și mesajului de prețuire și binecuvântare adresat acestora de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În acest context, a fost evidențiat și modelul extraordinar pe care îl oferă Sfânta Împărăteasă Elena, omagiată de-a lungul întregului an, în Patriarhia Română, dimpreună cu Sfântul ei fiu, Împăratul Constantin cel Mare.

La fel ca și în alte cazuri și credincioasele ortodoxe române din Ungaria sunt prezente în număr mai mare la slujbele bisericești și joacă un rol important, atât în viața propriilor lor familii, cât și a comunității românești și a societății, în general, în funcțiile pe care le îndeplinesc.

Comentarii Facebook


Știri recente